måndag, november 21, 2011

Wines for Life


Som vi tidigare berättat kommer ett stort och spännande vinevenemang enbart för oss svenskar äga rum den 15 februari i vindistrikten (se inlägg den 28 resp 31 juli)! Arrangemanget är ett samarbete mellan välgörenhetsprojektet Star For Life och resebyrån Sydafrikaresor AB.
Tidigare var vingården Vergelegen tänkt som plats för dagen, men det är nu ändrat till Rustenberg Wines (i utkanten av Stellenbosch på vägen mot Franschhoek) med sina vackra trädgårdar och stora gräsmattor. 

Både Star For Life och Sydafrikaresor kommer att anordna specialresor från Sverige för detta evenemang i kombination med olika rundresor i Sydafrika. Men vi har nu mottagit en fin specialinbjudan för alla oss svenskar som är bosatta här nere i Sydafrika hela eller delar av året. OBS! Svar på inbjudan måste lämnas senast 1 januari - se adress nedan! Inbjudan är i form av en tjusig pdf-fil som dessvärre inte går att lägga ut på bloggen av formatskäl. Om någon önskar själva pdf'en så mejlar vi den gärna till dem som säger till. Här kommer texten i inbjudan:
"Följ med på en minnesvärd dag, träffa kända svenska och sydafrikanska vinkännare och personligheter och var med och stötta kampen mot HIV och aids! Rustenberg Wines med sin underbara trädgård blir vår värd denna dag. Här har vi samlat flertalet vingårdar för en  vinprovning utöver det vanliga. Förutom Rustenberg blir det Allesverloren, Hartenberg, Kanonkop, Mulderbosch, Vriesenhof, Neil Ellis och några till vars vinmakare kommer att finnas på plats.


Det blir inte bara vin utan det kommer att dukas upp en rejäl braai. Under kvällen underhålls vi av musik av bl a Triple & Touch, Måns Zelmerlöw, The Real Group och den sydafrikanska kören Star Choir. Flera andra artister kommer att vara med, svenska såväl som några från Sydafrika. Allt överskott från detta arrangemang går till Star for Life, en välgörenhetsorganisation i Sydafrika med syfte att inspirera ungdomar att leva ett liv utan HIV och aids. Detta event är helt utan vinstsyfte och kommer att bli ett minne för livet! God mat, rikligt med vin och kända svenska artister.


Program
14.00 öppnande av Wines for Life dagen
Efter en del information och välkomsttal är det dags att besöka de olika vingårdarna i sina stationer.
Ta tillfället i akt och fråga vinmakarna som nu är på plats och vill delge sina kunskaper.
17.00 beräknas maten vara klar och musiken kommer igång. 
Avslutas framåt kvällen.
Pris: 395 kr/person för vuxna (OBS! Specialpris till svenskar boende i Sydafrika. Alla övriga betalar 595 kr.)
Pris: 300 kr/person för barn under 12 år.


Mat, vinprovningar och musikunderhållning ingår och en hel del erbjudanden.
Bokning görs på info@sydafrikaresor.se eller via telefon
+46 (0)42 – 219050. Betalning sker via Plusgiro eller betalkort efter att ni har mottagit en bekräftelse.
Begränsat antal platser!"
Vi har självklart redan anmält oss! Hoppas ni gör detsamma och att vi ses där! Det lär bli en riktig höjdpunkt bland Sydafrika-sommarens alla härliga evenemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar