onsdag, mars 20, 2013

Mer om branden i Kayamandi och hjälparbetet

Igår var vi uppe och lämnade en del saker på Luthando, det barnhem vi är engagerade i i Kayamandi. Madiba tog oss på en inspektionsrunda i det eldhärjade området och det går inte att beskriva hur eländigt det ser ut. Rena krigszonen! Och människor kommer fram och ber om mat hela tiden - helt hjärtskärande! Just nu håller en lista på att upprättas över vilka barn på Luthando som blivit hemlösa och deras familjemedlemmar. Vi kommer att koncentrera våra hjälpinsatser till dessa familjer i första hand. De närmaste dagarna kommer vi att göra inköp av mat, kläder och andra förnödenheter som behövs. Vi kommer också att dela ut presentkort till butikskedjorna Game och Pick n Pay där de drabbade kan köpa det mesta de behöver nu. Vi samarbetar med Katarina och Peter Stigsson som driver två guest house i Somerset West och Stellenbosch, och är permanentboende här och djupt engagerade i Kayamandi.
Vi har till vår stora glädje fått många förfrågningar från er bloggläsare, både i Sverige och i Sydafrika, om hur ni kan bidra till hjälparbetet. Tack alla!! Att skeppa saker från Sverige tar dessvärre för lång tid (minst en månad) och det är nu behovet av hjälp är som allra störst eftersom människorna inte ens har mat för dagen. Så det är bättre att donera pengar som vi kan köpa de saker de behöver för.

Paret Stigsson har redan bankkonton i båda länderna som är avsedda för donationer till Luthando Kindergarten. Om ni vill hjälpa brandens offer med en slant så glöm inte att uppe "Kayamandi" på transaktionen. Här kommer bankkontoinformationen:
Sverige
Swedbank servicekonto 810599948247326
Kontoinnehavare: Katarina O Stigsson
OBS! Från vissa banker ska kontonumret skrivas utan den första 9an, d v s 81059948247326, alltså bara två 9or. De första fyra siffrorna är clearingnumret (8105).

Sydafrika
ABSA account number: 9233035316
Branch code: 632005
Account holder: Cape Scandinavia Investment.

Glöm som sagt inte att ange "Kayamandi" som referens så går pengarna direkt till att hjälpa brandens offer.

Ni som träffar oss två i olika sammanhang i Somerset West de närmaste veckorna kan också ge pengar och utrustning direkt till oss. Vi kommer att göra flera olika inköpsturer under den närmaste veckan, och åka upp till Kayamandi med mat, kläder och liknande i omgångar.

Vi kommer att rapportera om det fortsatta hjälparbetet här på bloggen framöver.
Stort och varmt tack till er alla på förhand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar